Optikai hálózatépítés

Miért jobb az optikai kábel akkor, amikor internetről van szó? Az optikai kábel egy nagy tisztaságú, néhány tíz mikrométer átmérőjű üvegszálból, és az ezt körülvevő, kis törésmutatójú héjból álló vezeték. Működési elve a fénysugár teljes visszaverődésén alapul: a fényimpulzus belép a kábel egyik végén, majd minimális energiaveszteséggel kilép a kábel másik végén. Leegyszerüsítve ez az oka annak, hogy az optikai vezetékek különösen alkalmasak a digitális információk szállítására: szinte korlátlan adatátvitel és tökéletesen biztonságos adatforgalom valósítható meg a segítségükkel.

Miért érdemes optikai kábelezésre váltani?

Nagy sávszélesség és gyors adatforgalom, röviden így foglalható össze.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Az optikai kábelezés 10 legfontosabb előnye

  • Rendkívül nagy sávszélesség: nincs más kábelalapú adatátviteli közeg, amelyik ekkora sávszélességet tudna biztosítani. Az az adatmennyiség, amelyet a száloptikás kábelek egységnyi idő alatt továbbítanak messze meghaladja például egy rézkábel teljesítményét. Ahol nagy az adatforgalom, létfontosságú, hogy nagy tömegű információátvitel történhet egyetlen szálon.
  • Telephelyek - akár több kilométer távolságra levő üzemegységek - összekötésére, belső hálózatba kötésére ideális, mivel a jelek biztonságosan és gyorsan nagyobb távolságokra küldhetők az optikai kábelek alacsony gyengülése miatt.
  • Szinte korlátlan adatátvitel.
  • Elektromágneses zavarokkal szembeni teljes ellenállás. A száloptikás átvitel gyakorlatilag zajmentes.
  • Alacsony biztonsági kockázat. Az adatokat fény útján továbbítják, nincs mód arra, hogy az átvitt adatokat érzékeljük, ami biztosítja az információ abszolút biztonságát.
  • Nem áll fenn áramütés vagy gyulladás veszélye.
  • A környezeti hatásokkal és az időjárással szembeni ellenállás (hőmérséklet, páratartalom, elektrosztatikus kisülések). 8. Kis méretek: kis átmérő és kis súly. Az optikai kábel kevés helyet foglal, és könnyű vele dolgozni.
  • Kedvező ár-érték arány.
  • Magas megbízhatóság.

+1 érv, amiért megéri az optikai hálózatépítést választani: Az optikai kábelezéshez megfelelő műszaki háttér áll a rendelkezésünkre. Az Iplus magasan képzett munkatársai a jelenlegi legmagasabb szintű technológiát telepítik a vállalkozása, üzeme számára. A feladatokat mindig az ügyfél oldaláról próbáljuk megközelíteni: felkutatjuk a lehetséges igényeket.

Vállalkozásában az adatforgalom sebessége és biztonsága az Ön kezében van. Hozza ki mindkettőből a maximumuot, vegye fel velünk a kapcsolatot!